Header image alt text

Protestantse Kerk Dinxperlo

Protestantse Gemeente Dinxperlo

Periodieke gift

 

 

Steun uw kerk met een periodieke gift
Waarschijnlijk wist u al dat uw giften aan de gemeente onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar zijn van de belasting. Dat geldt voor giften boven de 1% (minimaal € 60) en tot een maximum van 10% van uw verzamelinkomen. Maar weet u dat die grenzen niet gelden voor een periodieke gift?

 

Wat is een periodieke gift
Een periodieke gift is een gift waarbij u voor minimaal vijf jaar een vast bedrag per jaar aan de gemeente (of diaconie) schenkt. Tot 1 januari 2014 moest u daarvoor naar een notaris. Dat hoeft niet meer. U kunt een periodieke gift nu zelf vastleggen in een overeenkomst. Ook onze gemeente biedt die mogelijkheid. Periodieke giften zijn volledig aftrekbaar van de belasting, zonder drempel of maximum. Kiest u ervoor dit belastingvoordeel ten goede te laten komen aan de gemeente, dan kunt u uw bijdrage aan de gemeente verhogen zonder dat het u meer kost.

 

Bereken direct uw voordeel
Bereken via de (schenk)calculator de hoogte van uw voordeel bij een periodieke gift. Het voordeel kunt u natuurlijk ook goed gebruiken om uw bijdrage aan de kerk te verhogen zonder dat het u meer kost.

Een periodieke gift is vooral interessant voor mensen die met hun reguliere giften niet aan het drempelbedrag van 1% komen, of juist meer schenken dan 10% van hun verzamelinkomen.

 

Meer weten?
Wilt u meer weten over periodieke giften of wilt u een overeenkomst met onze kerk? Neem dan contact op met de administratie via tel. 0315 653085 of email .