Header image alt text

Kerk Dinxperlo

Protestantse Gemeente Dinxperlo

Jeugdwerk kalender

Kalender in groot formaat bekijken door op de afbeelding te klikken.

ACTIVITEITEN

0-3 jaar
Kinderoppas.
Voor de allerkleinsten is er bij de familiedienst en bijzondere diensten een oppasdienst. Voor de overige zondagen kan er tot zaterdagmiddag contact opgenomen worden met Martine Jansen (06-374416 22), om alsnog een oppasdienst te laten verzorgen. Er is een speciale ruimte waar ze kunnen spelen, knutselen, zingen, luisteren naar kinderliedjes of er wordt een boekje voorgelezen.

Basisschooljeugd
Out-of-the-box-diensten.
Twee keer per jaar is er een kerkdienst voor kinderen van 6 tot 12 jaar: De Out of the box diensten. Deze diensten zijn op zondagmiddag om 12.30 uur. We beginnen met gezellig samen eten. Daarna gaan we een Bijbelverhaal op diverse manieren beleven.
Zondagskinderen.
In elke kerkdienst is er een eigen taak en plek voor een aantal zondagskinderen. Ze steken de kaarsen aan, lezen soms een gedichtje en helpen met collecteren. Zo zijn de kinderen betrokken bij de diensten en werken ook mee. Door regelmatig activiteiten voor ze te organiseren hopen we dat het een hechte en betrokken groep wordt.
Kindernevendienst.
Tijdens iedere zondagmorgendienst voor alle kinderen van de basisschool. In de kindernevendiensten luisteren we naar een Bijbelverhaal en we werken dit uit aan de hand van een spelletje, knippen en plakken, kringgesprek, zingen, rollenspel, etc. In de periode rond Kerst en Pasen is er een doorlopend project.
Familiedienst.
10 keer per jaar wordt een dienst georganiseerd voor jong en oud, met eigentijdse muziek, afwisselend aanbod, extra aandacht voor kinderen, ontmoeting en een boodschap om naar huis te nemen. De dienst wordt voorbereid door de predikant en verschillende vrijwilligers.
Pannenkoekenbijeenkomsten.
De pannenkoekenbijeenkomsten zijn 3 bijeenkomsten waarbij kinderen uit groep 7 of 8 samen komen na schooltijd om met elkaar aan de slag te gaan rondom een christelijk geloofsthema. Natuurlijk onder het genot van een pannenkoek. Er wordt naar gestreefd om een persoonlijke uitnodiging te sturen maar zelf opgeven, mag natuurlijk ook.
Kerstmusical.
De kerstmusical is bedoeld voor alle kinderen die mee willen doen en/of op kerstavond willen komen kijken met hun ouders en verdere familieleden. Gezellig in het donker naar de kerk. Terwijl de kaarsjes branden.

Tieners
#WPC/#WPH.
#WPC = week, preek, cake = gezelligheid met diepgang voor 12-15 jaar, elke 1e zondag van de maand, parallel aan de normale kerkdienst. Voor de oudere tieners (klas 3 en 4) is er de #WPH = week, preek en de hapjes: elke 2de zondag van de maand, met gezelligheid, hapjes en diepgang.
Tieneravond.
Op de 3e zaterdagavond van de maand komen veel tieners bij elkaar voor gezelligheid en een spelletje. Ook organiseren we bijzondere projecten rondom Pasen (Paaswandelwake / Passietocht) en NLdoet!

16+ jaar
Examenrozen.
In de aanloop naar de schoolexamens, wensen we de examenkandidaten in heel Dinxperlo en de Heurne veel succes door ze een roos te brengen.

Jonge gezinnen.
Rond de tweede verjaardag van het kind wordt een kinderbijbel gebracht. Het doel is om ouders te helpen om hun kinderen met de bijbel in contact te brengen. Ook worden er bijeenkomsten georganiseerd voor jonge gezinnen om elkaar te ontmoeten en te praten over doop, opvoeden en geloof.
Moments.
Drie avonden waarin we gedachten en ervaringen uitwisselen over geloofsopvoeden voor ouders van kinderen van alle leeftijden. Deze gesprekken houden we aan de keukentafel.