We zoeken mensen die mee willen denken in een werkgroep ‘Groene kerk Dinxperlo’.
Een kerk mag zich groen noemen als zij actief aan de slag wil gaan met duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap. Van een groene kerk wordt verwacht dat zij met haar leden ieder jaar één duurzame stap zet.
Dit kunnen stappen zijn op het gebied van inkopen, omgaan met geld, geloof en inspiratie, beleid, energiebesparing, energieopwekking en omgang met natuur.
Wanneer een kerk een aantal duurzame stappen heeft genomen en besluit elk jaar minstens één duurzame stap te zetten, ontvangt het ter motivering een GroeneKerkenbordje.

Een middel om kerken te ondersteunen om Groene Kerk te worden en te blijven is de toolkit. Op de website www.groenekerken.nl is een uitgebreide toolkit te vinden.
Voor al uw vragen en meer informatie kunt u terecht bij

Harry Esselink (06-46207415).

Wat is uw druppel op de gloeiende plaat?
Veel druppels kunnen samen een oceaan van verschil maken!