Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening
Bij de Presbyteriaanse Kerk in Rwanda staan jongeren, armen en slachtoffers van de genocide centraal. Zeventig procent van de Rwandese bevolking is jonger dan dertig. Jongeren krijgen trainingen, die hen toekomstperspectief geven in hun eigen dorp. Arme gemeenteleden leren via betere landbouwmethoden en spaargroepen hun omstandigheden te verbeteren. Voor mensen met trauma’s vanwege de genocide van 1994 organiseert de kerk gespreksgroepen, zodat daders en slachtoffers weer samen verder kunnen. Wij vragen uw steun voor het werk van de kerk in Rwanda.
Wat kan de kerk doen met uw bijdrage?

• voor 120 euro krijgt een jongere een training om een eigen bedrijf te kunnen starten
  • voor 215 euro wordt een spaargroep een jaar begeleid
  • voor 277 euro wordt een gespreksleider over trauma’s opgeleid

Steun de kerk in Rwanda om meer jongeren te inspireren en op weg te helpen via de collecte in de dienst op 16 augustus.
U kunt uw bijdrage ook overmaken op:
NL 97 RABO 0313 951128 t.n.v. ZWO commissie PG Dinxperlo o.v.v. kerk Rwanda.
Hartelijk dank!
Meer informatie www.kerkinactie.nl/kerkrwanda
ZWO commissie PG Dinxperlo.
Namens de diaconie,
Reinau te Hennepe