Header image alt text

Protestantse Gemeente Dinxperlo

Zin in het gezin

ZinGezin 2016

Hoewel in steeds meer kerken rekening wordt gehouden met de aanwezigheid van kinderen, is kerkbezoek voor jonge kinderen een bijzondere ervaring en bevat het een bron van vragen;

• Waarom zitten alle mensen in banken?
  • Wat doen ze met het geld dat wordt opgehaald?
  • Waarom doet de dominee zijn ogen dicht wanneer hij met God praat?

Dat wat voor volwassenen vanzelfsprekend is of eigenlijk niet eens meer wordt opgemerkt, kan voor kinderen vreemd aandoen. Veel van wat ze zien is onbekend terrein of is iets waarbij ze zich niet bewust zijn van de betekenis.

Om ouders met kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar te ondersteunen brengen wij sinds een aantal jaren ‘zininhetgezin’ uit, een digitale nieuwsbrief rondom geloof en opvoeding.
Door tips en ideeën te geven die hen kunnen helpen om geloof en zingeving bij hun kinderen ter sprake te brengen en hen te helpen bij mogelijke vragen of zaken waar ze tegen aanlopen.

De nieuwsbrief is een initiatief uit de regio Aalten, Bredevoort en Dinxperlo. Vanuit Dinxperlo is ds. Marten Jan Kooistra hierbij betrokken en inmiddels ontvangen al een groot aantal ouders deze nieuwsbrief in hun mailbox.

Lijkt het je ook leuk deze nieuwsbrief (± 8x per jaar ) te ontvangen, abonneer je dan door een mail te sturen naar .

Een aantal van de laatst verschenen nieuwsbrieven ‘zininhetgezin’ zijn hieronder te downloaden;

nieuwsbrief 28 – Overstappen
nieuwsbrief 27 – Vrijheid