De levende Adventskalender was in 2018 weer een succes. Wie zet dit jaar koffie en thee?
Al enkele jaren wordt er vanuit de protestantse gemeente in Dinxperlo een levende adventskalender georganiseerd. De insteek hiervan is dat mensen van alle gezindten, maakt niet uit wat ze geloven of niet geloven, elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen sfeer.
We hebben zelfs opnames van de NCRV/KRO gehad voor het programma “Met hart en ziel”, zodat het ook landelijke bekendheid kreeg.

In 2018 hebben op deze manier, met de gastgevers erbij gerekend, toch weer  250 mensen elkaar gesproken/ontmoet en gezellig een kopje koffie/thee  gedronken.
Dit houdt in dat we nu voor de adventstijd van 2019 weer op zoek zijn naar mensen, ook van buiten de protestantse gemeente, die wonen in het verspreidingsgebied van Dinxpers Nieuws en lezers van Kerkpad en bereid zijn om op dagen in de adventstijd ’s morgens van 10.00 tot 11.30 uur of van 14.30 tot 16.00 uur ’s middags mensen te ontvangen voor een kopje koffie of thee. Om daarbij in een gemoedelijke sfeer elkaar te ontmoeten en op een ontspannen wijze samen met elkaar in gesprek te komen over allerlei zaken, waar men zich mee bezighoudt.
Er wordt per dag één morgen of middag gepland. U kunt zelf aangeven op welke dag en welk tijdstip u mensen wilt ontvangen. U mag zich ook voor meerdere dagen opgeven.
Hoe is de werkwijze: De adventstijd loopt van zondag 1 december tot dinsdag 24 december. U geeft door wanneer u mensen wilt ontvangen en met deze gegevens gaan we een rooster samenstellen.
Vervolgens gaan we in Dinxpers Nieuws en Kerkpad de namen en adressen, de datum en de tijd  publiceren waarop het mogelijk is dat mensen bij u koffie of thee kunnen komen drinken en gezellig met andere bezoekers praten.
Omdat Kerkpad nu maar één keer per maand verschijnt zullen we de adressen van de eerste weken hierin niet kunnen plaatsen, let daarom goed op de publicaties in Dinxpers Nieuws.
In 2018 hadden we 23 adressen nodig en dat lukte. Dit jaar hebben we er 24 nodig. Als u mee wilt doen zorg dan dat u zich op tijd aanmeldt, want vol = vol.
Opgave is mogelijk bij: Willemien en Bennie Bruggink, Keizerweg 2B in De Heurne, tel.  653222 of per mail , met vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer, mailadres en de datum, plus het tijdstip, waarop u mensen wilt ontvangen.
Graag uiterlijk 19 november opgeven, dit in verband met het maken van het rooster en de tijdige publicatie hiervan.

Alvast bedankt voor uw deelname,
de diaconie