Dit jaar was het thema van de boekenweek ‘De moeder de vrouw’. Tijdens de boekenweek hoorde ik op de radio een interview met twee schrijvers, een man en een vrouw. Zij hadden een bijdrage geleverd aan een bundel, getiteld ‘Wat ik van mijn moeder leerde’. Zij vertelden beiden over hun moeder, wat dat voor vrouw was geweest of nog altijd was, en ook over wat zij van hun moeder hadden meegekregen. Vanzelf stelde ik mij de vraag wat ik van mijn moeder had meegekregen. Ik merkte dat ik het fijn vond om daarover na te denken en ik vroeg me af of het een goed idee zou zijn om samen met anderen in de gemeente te praten over onze moeders. Wie waren zij, wat hebben we voor moois in onze jeugd meegekregen en waren er misschien ook dingen waar we wat meer moeite mee hebben?

 

Zou u het ook leuk vinden om samen hierover een avond te praten, meld u zich dan bij mij aan. Als er voldoende belangstelling is, dan probeer ik samen met u een datum te vinden, waarop zoveel mogelijk mensen kunnen. Oud en jong, man en vrouw is welkom. Graag zelfs. Een gemêleerd  gezelschap zorgt ervoor dat het gesprek des te boeiender zal zijn.
Opgave bij ondergetekende, liefst via , maar bellen of mij persoonlijk aanspreken mag natuurlijk ook. Doet u dat liefst vòòr 29 april.

Peter Bochanen