Vergaderstructuur:
De commissie probeert de kerkenraad mee te nemen bij het ’omdenken’. Het onderzoeken van mogelijkheden bij veranderende omstandigheden. Voorstellen voor een goed gestructureerde manier van besturen, dit lijkt aantrekkelijker en wellicht wordt het dan makkelijker om mensen te werven. We zijn er na één bespreking dan ook nog niet uit en kerkordelijk moet ook nog het een en ander uitgezocht worden.

In het laatste nummer van Kerkleven in 2015 heeft de wervingscommissie al geschreven dat er diverse ambtsdragers en medewerkers nodig zijn. Ook ontstaan er nieuwe taken die door vrijwilligers gedaan kunnen worden. (bijv. meewerken als vrijwilliger in het AZC in Barlo, gemeente Aalten). Hiervoor verwijs ik u naar de artikelen over vrijwilligers voor Hulp voor vluchtelingen in Aalten en de vacatures in deze editie van Kerkleven.

Vacature organist: De voortgang van de sollicitatieprocedure wordt besproken. Er is inmiddels een sollicitatiecommissie samengesteld. De commissie komt bijeen zodra de reacties op de laatste advertentie binnen zijn.

Voortgang herinrichting Kerkelijk Centrum (KC):. Het sloopwerk is afgerond, isolatie aangebracht en er wordt bekeken of er budget is voor dubbelglas voor de nieuw geïsoleerde ruimtes.

De bouwcommissie leverde tekst en uitleg tijdens het openhuis op 16 januari. De commissie die zich bezighoudt met het toekomstige interieur heeft haar ideeën getoond zodat gemeenteleden ook betrokken zijn bij kleurstelling en interieur. Op 17 januari is er ook een show van het getoonde geweest.

‘Geef me de vijf’: De diaconie heeft vier keer op de markt gestaan. De laatste marktdag werd door de openstelling van de Dorpskerk en het prachtige orgelspel en het spontane kerstliederen zingen een ware adventshappening. Genoten werd van de heerlijke erwtensoep en de glühwein die in de kraam werd verkocht.

Naast deze genoemde actie lopen er verschillende activiteiten voor deze actie.

Diaconie: Na voorafgaande besprekingen doet de diaconie mee aan de oprichting van een interkerkelijk Diaconaal Platform Aalten, een noodfonds voor mensen uit de gemeente Aalten. De diaconie steunt ook de reeds gestarte werkgroep Hulp voor vluchtelingen Aalten, en roept vrijwilligers op om zich te melden, zie de nieuwsbrief van deze werkgroep in dit Kerkleven.

Henk Klumpenhouwer