De schoolvakanties beginnen vandaag, veel kinderen zullen er samen met hun ouders op uit trekken en leuke dingen gaan doen. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Vandaar dat de diaconieën van de RK Parochie en de Protestantse gemeente Dinxperlo iets hebben bedacht om deze kinderen (en ouders) ook iets aan te kunnen bieden, een extraatje voor de vakantietijd. Dit alles is gebeurd in samenwerking/overleg met het Meedoenpact Aalten, de Diaconale Hulpverlening Aalten, de Talentverbinder gemeente Aalten en Figulus Welzijn.
In de afgelopen maanden zijn er via verschillende kanalen adressen aangeleverd van gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
Totaal zijn er in Dinxperlo en omgeving 14 gezinnen met in totaal 29 kinderen (0-12 jaar) opgegeven. Al deze kinderen hebben deze week een vakantietasje ontvangen, met daarin onder andere toegangskaartjes voor het zwembad, een opblaasbare strandbal, munten om een ijsje te kopen, stoepkrijt, waterpistool, frisbee en een vakantieboekje. De ouders hebben een waardebon ontvangen waarvoor ze bij Jumbo Arentz Dinxperlo voor € 30,- aan levensmiddelen kunnen kopen.
Naast bovenstaande 14 gezinnen zijn er nog 66 huishoudens die zich hebben aangemeld voor de zomeractie.  Dit betreft een waardebon van € 30,- welke besteed kan worden voor de aankoop van levensmiddelen bij Jumbo Arentz in Dinxperlo. Deze zijn eveneens afgelopen week bezorgd.
Totaal hebben we hiermee 80 gezinnen/huishoudens een extraatje kunnen bezorgen voor de vakantietijd.
Wij wensen u en jullie allemaal een fijne vakantie toe.

De werkgroepen ‘Vakantietas’ en ‘Zomeractie’ van de diaconie