Vrijdagavond 16 november, de avond van Sirkelslag kids 2018.
Het thema voor deze spannende spelletjesavond was Mozes. De leiding was al helemaal in stijl en door niemand minder dan Mozes zelf werden de kinderen welkom geheten.
Met maar liefst 21 kinderen gingen we de strijd aan tegen de rest van Nederland.
Die avond zouden we 5 spellen gaan uitvoeren, die gejureerd werden op uitvoering, orginaliteit, maar vooral ook op samenwerking.
Bij het eerste spel werd de groep in 4 groepen verdeeld. Twee groepen maakten een mandje voor Mozes. En de andere twee maakten een baby Mozes. Tja, dan moet je gaan samenwerken met mensen die je helemaal niet zo goed kent. In het begin was dit best wel even onwennig, maar uiteindelijk kwamen er twee mandjes uit die bleven drijven met in elk een lieve kleine baby Mozes.
Op naar spel twee. Een pyramide bouwen van suikerklontjes. Deze klontjes moesten ze laten sponseren. Fanatiek en met enorm veel enthousiasme en snelheid werd op zoek gegaan naar sponsoren. Helaas was het niet zo druk meer op straat. Toch werd er nog wel wat geld opgehaald om twee leuke kleine pyramides te bouwen, die misschien uit iets meer suikerklontjes bestonden dan er gesponsord waren.
Het volgende spel was er een die de dapperheid van de kinderen op de proef stelde. Handgel werd in brand gestoken en moest opgepakt worden of aangeraakt. Oppakken was nog helemaal niet zo eenvoudig. Al bleken er een paar volhouders zeer bedreven in te zijn geworden en hielden een hand omhoog met blauw vlammende vingers. Dit zag er in het donker heel spectaculair uit.
Met de dapperheid zat het in deze groep duidelijk wel goed.
Na deze bloedstollende test was het tijd om even lekker bij te komen en te genieten van een welverdiende pauze.
Vervolgens gingen ze weer verder met de strijd en was het tijd voor spel 4. Via een parcours moesten de kinderen de 10 plagen op de goede volgorde leggen. Om het nog wat lastiger te maken zaten er ook een flink aantal nep plagen bij. Druk werd er overlegd of iets nu een plaag was en de hoeveelste het dan wel niet was. Uiteindelijk wisten beide groepen ruim binnen de tijd alle plagen op de juiste plek te krijgen. Mooi staaltje teamwork.
Nu was het tijd voor de laatste opdracht, het schrijven van een overwinningslied, met dans erbij.
De kinderen splitsten zich op in songwriters en choreografen. Prachtig om te zien hoe ze dit zo uitzichzelf deden. Ze gingen hier helemaal in op en de mooiste dansmoves kwamen voorbij. Aan het eind wisten beide groepen een liedje ten gehore te brengen met een door iedereen uitgevoerde dans.
Alle spellen waren nu gespeeld, tijd voor de uitslag. De kinderen wisten 401 punten van de maximaal 500 punten te behalen, helaas niet voldoende om te kunnen winnen. Maar absoluut keurig gedaan.
Al met al een zeer enerverende en geslaagde Sirkelslag kids.
We zijn klaar voor 2019!

Renate