Een stralende dag. Stralende gezichten. Zo’n 10 kinderen met hun ouders stapten samen op de fiets. De fietsmand en fietstassen gevuld, de banden goed opgepompt. Beetje onwennig nog de eerste meters door het dorp, want wie fietst naast wie en hoe hard gaat het met al die verschillende fietsmaten.
En dat was nou ook precies de bedoeling. Een gezellige fietstocht voor jonge gezinnen, waarbij ook de kinderen zelf konden fietsen. Met onderweg een picknick. Zo fietsten we richting Breedenbroek, door de fietstunnel, over smalle hobbelige paadjes door het bos naar een veldje met een picknicktafel.
Lekker spelen, voetballen, plantjes zoeken en bekijken, klimmen en klauteren. Een kleedje op de grond erbij. En een tafel vol lekkers. En alle ruimte om met elkaar te spelen en te praten.
Dan weer verder fietsen, nog even afstappen bij de stuw en vissen kijken vanaf de kano-aanlegsteiger en dan weer terug het dorp in.
Een spontaan idee, met aan het eind de vraag van de kinderen: waar gaan we volgend jaar naartoe? Wellicht is hier een traditie geboren.

De krabbelaars