Wat is het een happening: een nacht lang doorhalen, lang lopen, activiteiten doen, met de huifkar, samen eten en nog veel meer. Dit alles rond het thema verandering. In de nacht van stille zaterdag naar paaszondag zijn we met een groep van 18 jongeren van de Helenakerk in Aalten naar uiteindelijk het Kerkelijk Centrum in Dinxperlo getrokken. We zijn gestopt in Lintelo, Sinderen, Halle, Westendorp, Silvolde en Breedenbroek. Een groot gedeelte hebben we gelopen en een gedeelte met de huifkar. Dit jaar wilden we ook Halle aandoen. Dat was wat ver om te lopen, vandaar de huifkar.
Dit was mijn eerste paaswandelwake en daarom was ik van tevoren best nerveus. Zou ik het volhouden, kunnen de jongeren het volhouden, vinden de jongeren het wel leuk en gaan de jongeren van de verschillende kerken wel met elkaar om of krijg je verschillende groepen? Maar zoals je op de foto’s kan zien gingen de jongeren van de verschillende kerken goed met elkaar om. Heeft uiteindelijk iedereen Dinxperlo gehaald (ik ook) en hebben we het goed met elkaar gehad.
Wat krijg je boeiende gesprekken als je zolang met elkaar loopt en wat heb ik genoten van de zonsopkomst, met alle vogels, tijdens het wandelen langs de Aa-strang richting Dinxperlo. Dit alles smaakt naar meer samenwerking met de verschillende kerken en bijzondere activiteiten met de jongeren.
Dit was zeker een bijzondere Pasen.

Wessel Brandenburg