Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar weer een Paasgroet aan gevangenen in binnen- en buitenland en aan mensen en organisaties van de groetenlijst van Amnesty International.
De Paasgroet sluit aan bij het veertigdagentijdthema: Een nieuw begin.
Ds. Anne van Voorst ging hierover in gesprek met gedetineerden en er ontstond een beeld naar aanleiding van de tekst: “Een nieuw begin ontstaat waar de Ene de ander bij de hand neemt. Waar de weg van het kruis ophoudt en jij bij de hand wordt genomen!”
Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze kaarten krijgen, zeker als daar ook nog iets persoonlijks op staat. Ook al weet u niet precies wie deze kaart ontvangt, vanwege de privacy, toch mag u ervan overtuigd zijn dat het feit dat er om hen gedacht wordt, de gedetineerden erg goed doet. Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten in de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld.
De diaconie heeft besloten om voor dit jaar de dubbele kaarten te bestellen, die uitgedeeld gaan worden aan de gedetineerden in de gevangenis van Vught, daar waar ds. Anne van Voorst ook werkzaam is.
De dubbele kaarten, welke te zien zijn op de afbeeldingen, bestaan uit twee delen:
–              1 deel met de afbeelding, waarop de handen en het kruis te zien zijn;
–              1 deel met een algemene afbeelding.

Hierbij volgt een kleine instructie over de dubbele kaart.

De kaart, waar de afbeelding met de handen en het kruis op staat, wordt door u voorzien van een persoonlijke groet en uw naam. NIET uw adres op de kaart vermelden.

De andere algemene kaart, welke door de diaconie zal worden voorzien van een postzegel, mag niet beschreven worden. Deze kaart kunnen de gedetineerden dan namelijk zelf van de dubbele kaart knippen en gebruiken om te versturen naar wie ze willen.

Na de dienst van zondag 24 en 31 maart is er bij de uitgang de gelegenheid om een kaart
mee naar huis te nemen en deze te voorzien van een persoonlijke groet, welke u dan weer
in kunt leveren op 31 maart of 7 april in een hiervoor herkenbare doos bij de uitgang.
(ook bij de kaarten zal nog een instructie worden toegevoegd zodat u dit thuis nog eens
rustig kunt nalezen)
Helpt u mee de gedetineerden een hart onder de riem te steken? Bij voorbaat dank,

De diaconie