Oliebollen borrelend in het vet, een kniepertje, glühwein, muziek en gezelligheid: een goed recept voor een geslaagde oudejaarsdag!
Het was een gezellige drukte in en om de kerk op oudejaarsdag. Dit jaar ging niet het Kerkelijk Centrum open, maar stonden de deuren van de kerk letterlijk open voor een breed publiek. Allereerst werden bezoekers verwelkomd door de midwinterhoornblazers. Met een vers gebakken oliebol op je hand, kon je in de kerk genieten van prachtige muziek: traditioneel bij de kerk passende kerkorgelmuziek van organist Dick Homburg, fijne luistermuziek op piano en saxofoon van Nienke Vreman en Willeke Hoftijzer en verrassende liedjes van Hans de Vries (H.A.N.S: Hans Activeert Nu Snaren) met zang en gitaar.
Ook werden er verhalen verteld. Harry Esselink vertelde dingen die hij niet mocht vertellen, dus dat doen wij hier ook maar niet. Wat hij wel vertelde met zijn metgezellen waren sprookjes in het dialect uit de regio, ondersteund door passende liedjes van Hans de Vries.
Naast muziek en verhalen was er ook veel te zien: foto’s van het mooiste van 2018, ingestuurd door verschillende mensen uit Dinxperlo en omgeving: natuur, levensgebeurtenissen, vele mooie momenten waren vastgelegd en geëxposeerd in de kerk. Na de expositie kon je doorlopen naar het stiltecentrum, een prettige, rustige ruimte waar een kaarsje kon worden aangestoken.
Boven op de zolder van het Kerkelijk Centrum was het gezellig gemaakt voor en door jongeren en kinderen. Er werd geknutseld, gechilld en er werden spelletjes gedaan.
Al deze activiteiten werden gehouden voor een goed doel, namelijk de beweegtuin van Estinea. De vogelhuisjes, sfeerlichten, door cliënten van Estinea gebakken koekjes en andere versnaperingen hebben € 645,39 opgebracht. Een mooi bedrag, met dank aan alle vrijwilligers van kerk en Estinea die hun steentje hebben bijgedragen!
De middag werd afgesloten met een sfeervolle, afwisselende en muzikale dienst onder leiding van ds. Anne van Voorst. Alle muzikanten droegen wederom hun steentje bij aan de feestelijke dienst. Oudejaarsavond kon beginnen.

Namens de werkgroep Open Kerk wensen wij u het allerbeste voor 2019!