Header image alt text

Protestantse Gemeente Dinxperlo

Cantorij

Wat is de cantorij?
De cantorij is een kerkkoor dat geleid wordt door een cantor (dirigent). Een cantorij onderscheidt zich van andere koren door zijn liturgische functie: de cantorij treedt niet op in een kerkdienst, maar neemt deel aan het geheel van de liturgie. De cantorij maakt dus deel uit van de gemeente.

Aantal leden
De cantorij van de Protestantse Gemeente Dinxperlo bestaat momenteel uit 27 leden, waarvan 9 mannen (4 tenoren en 5 bassen) en 18 vrouwen (7 sopranen en 11 alten).  We zijn vooral op zoek naar ‘mannelijke’ versterking. Uiteraard zijn ook nieuwe zangeressen van harte welkom.

Nieuwe dirigent Dirk Zwart
Na het vertrek van Elske te Lindert eind 2019 is Dirk Zwart benoemd als dirigent. Dirk is afkomstig uit Deventer en is naast cantor ook componist, organist en dirigent van een aantal koren. Om Dirk beter te leren kennen moet u zeker niet verzuimen om zijn uitgebreide website te bekijken en te vinden via: www.dirkzwart.com.

Oefenavond
De cantorij oefent iedere dinsdagavond van 19.15 tot 20.15 uur in de Dorpskerk. Elke eerste dinsdag van de maand drinken we aansluitend koffie/thee in het Kerkelijk Centrum.
Na een door corona gedwongen ‘rust’ pauze van ruim een jaar zijn we op 31 augustus jl. weer begonnen met de repetities. Het voelt als opnieuw beginnen……. Het is nu dus ook een mooi moment voor nieuwe leden om in te stromen en mee te zingen.

Programma komende periode (2021)
Verdeeld over het jaar levert de cantorij ongeveer tien maal een bijdrage aan de dienst.
De komende periode werken we in ieder geval mee aan de volgende vier (ochtend)kerkdiensten;
–               3 oktober
–             31 oktober
–             28 november (1e advent)
–             19 december (4e advent)

Interesse
Mocht je interesse hebben om mee te zingen met deze positieve en gezellige  groep mensen of meer informatie willen neem dan contact op met ondergetekende.

Dick Hengeveld
Tel: 0315-617684 of 06-18841633