In de weken na de voorjaarsvakantie heeft het project Kerk en School gedraaid. In alle klassen van de Bosmark en de Höve werd een les georganiseerd, waarbij de kinderen kennis konden maken met de kerk op verschillende manieren. De kleuters brachten met hun leerkracht een bezoek aan de kerk. Zij verkenden de kerk van binnen en buiten. Terwijl we rond de kerk liepen, telden we onze stappen. Binnen bleken er wel hele grote ramen te zijn, die ook weer heel klein waren… De kinderen uit groep 3 mochten de dominees Bochanen en van Voorst allerlei vragen stellen en zodoende werd iets duidelijk over hun werk.  Groep 4 van de Bosmark bezocht de kerk nogmaals, ditmaal om het orgel te horen spelen. Dick Homburg heeft hen enthousiast uitleg gegeven. De groepen 5 kregen les op school. Er werden verschillende filmpjes vertoond die duidelijk maakten waarom mensen naar de kerk gingen. Om samen te vieren, om te dopen, te trouwen maar ook wanneer je verdriet hebt omdat iemand is overleden. Groep 6 ging dit jaar naar Aalten omdat daar in de kerk een project gaande was. Groep 7 kreeg informatie over het diaconale jongerenproject dat dit jaar ondersteund zal gaan worden door de diaconie. Het betreft het project: Nuestros pequeños hermanos, (onze kleine broertjes en zusjes) in Mexico. Daar zijn een paar christelijke weeshuizen opgezet voor kinderen die op straat leefden. Nellie Markus kwam 20 jaar geleden met dit project in aanraking. Ze werd direct getroffen door de geweldige manier waarop kinderen een nieuwe kans krijgen. Inmiddels woont ze jaarlijks 3 maanden in Mexico waar zij met de vaak getraumatiseerde kinderen d.m.v. theater probeert te werken aan herstel. Op 14 april zal zij ook de Week, Preek en Lunchgroep bezoeken. Tenslotte kregen de kinderen van groep 8 opnieuw de mogelijkheid om de dominee vragen te stellen. Maar ook werd aan hen verteld dat de kerk op veel plekken in onze samenleving aanwezig is. In ziekenhuizen, verpleegtehuizen, leger en gevangenis.  Zodoende kon ik ook wat vertellen over mijn werk als dominee in de gevangenis.
Al met al is het een heel geslaagd project. De leerkrachten op de Bosmark en de Höve hadden één en ander tot in de puntjes voorbereid. Het gevolg was dat de kinderen en leerkrachten enthousiast waren en wij niet minder.

Ds. Anne van Voorst