Kerstvoedselpakketten 2020

Als stichting Diaconale Hulpverlening kijken we met voldoening terug op de dagen voor de kerst. Graag willen we aan alle leden van onze kerken laten merken dat ons diaconale werk nodig is en gewaardeerd wordt. Op 11 en 12 december werd bij drie supermarkten (Spar Bredevoort, Jumbo Aalten, AH Aalten) aan mensen die boodschappen deden gevraagd om iets extra’s te kopen voor huishoudens met een laag inkomen in Aalten, Bredevoort, Dinxperlo en de buurtschappen. In de week daarna werden in de Zuiderkerk pakketten samengesteld. Deze actie was zeer succesvol. Op 245 adressen zijn voedselpakketten bezorgd. Deze adressen konden zichzelf aanmelden of zijn door anderen aangemeld via de e-mailadressen en . Ook zijn er ongeveer 100 adressen afkomstig van de verschillende aangesloten kerken.

De samenstelling van de huishoudens:

Het was een hele kluif om 245 voedselpakketten gereed te maken. Daarbij waren we niet alleen afhankelijk van de opbrengst van de actie bij de supermarkten. 64 pakketten kregen we via AladnaFM (gesponsord door AH Aalten, Jumbo Aalten en Dinxperlo en Spar Bredevoort). In Dinxperlo waren 27 tassen aangeschaft door de diaconie van de PKN en Caritas. De overige 154 tassen zijn via de inzameling bij AH Aalten, Jumbo Aalten en Spar Bredevoort verkregen.

We hebben diverse bedankjes ontvangen die veelzeggend zijn. Een bloemlezing:

  • ALLEMAAL, HEEL, HEEL HARTELIJK BEDANKT. FIJNE KERSTDAGEN EN EEN GEZOND 2021.
  • Heel veel dank. Vandaag het rijk gevulde pakket ontvangen met goed te gebruiken producten. Zeer welkom.
  • Dank jullie wel voor de heerlijke boodschappen. We gaan er lekker van genieten met kerst.
  • Het ontroerde me. Had het op dit moment zo nodig.
  • Het was of het de hoeveelheid van twee pakketten was. We gaan een kaarsje voor u opsteken met kerst.
  • Vandaag heb ik een supermooi pakket in ontvangst mogen nemen. Ben er heel erg blij mee.
  • Geheel onverwacht kwam ik uit het niets in een situatie terecht waar niemand om had gevraagd. Van een normaal heel fijn beroep had ik opeens helemaal niets meer. Ik kwam met de kinderen in een bijstandssituatie terecht. Alle buffers moesten worden aangesproken en voor 45 euro per week moesten de boodschappen gedaan worden.
  • Hoe ontzettend welkom was het boodschappenpakket. Samen met de kinderen hebben we huilend de boodschappen in de kast gepakt en op zaterdag hebben we met extra plezier genoten van de chips en frisdrank. Sommige dingen die anders zo “gewoon” waren, zijn opeens dan zo anders.
  • Heeeeeeeeeeeeeeel hartelijk bedankt voor het fantastische kerstpakket wat ik heb mogen ontvangen. Dat maakt een heleboel goed, als je merkt dat er aan je gedacht wordt, vooral deze dagen.

Bij de supermarkten hebben collectebussen gestaan. Dat heeft het mooie bedrag van
€ 688,10 opgebracht. Ongeveer de helft van het bedrag is besteed aan het bijkopen van enkele producten waar te weinig van was, ook al was er van de meeste producten meer dan voldoende. Wat niet in de pakketten is gedaan, is geschonken aan de Voedselbank.

We hadden dit niet voor elkaar kunnen krijgen zonder de 40 vrijwilligers die ons hebben geholpen. Daarvoor willen we graag iedereen bedanken. Het is ons andermaal duidelijk geworden dat er in onze plaatselijke samenleving veel mensen zijn die onze steun goed kunnen gebruiken. Daarom zoeken we als Stichting Diaconale Hulpverlening nog meer samenwerking in het Meedoenpact met andere organisaties (Aladna FM, Figulus, gemeente Aalten) om niet alleen met de kerstdagen mensen in armoede te ondersteunen. Als we ergens van overtuigd zijn dan is het dat ons werk er toe doet.

Het bestuur van de stichting Diaconale Hulpverlening bestaat uit Carla van der Horst (PKN Dinxperlo), Ellen Pardijs (PKN Bredevoort), Gert-Jan Stegeman (Christelijk Gereformeerde Kerk Aalten) en Wim Drenth (PKN Aalten).