De afgelopen maanden stonden bij mij in het teken van zoeken. Zoeken naar manieren van jeugdwerk wat past. Zo hebben we geprobeerd om een kinderactiviteit te organiseren in februari. Maar dat kwam niet van de grond. De vrijwilligers konden het toen even niet dragen.
Daarna hebben we geprobeerd om een doopreünie te organiseren. Een leuke activiteit waar we veel zin in hadden. Maar door ziekte van verschillende mensen die zich hadden aangemeld kon ook dit niet doorgaan. Ook is de Paasknutsel dit jaar afgelast wegens te weinig aanmeldingen en zijn er werkstukjes rond gestuurd. Een mooie oplossing maar we hadden graag iets met de kinderen gedaan.
Ik merk dan dat de zoektocht best pittig is als je zo al deze zaken opsomt. Vragen komen dan op: Waar is nu behoefte aan? Hoe kunnen we nu samen gemeente zijn met de jeugd?
Met deze vragen zijn we bezig binnen de jeugdraad. Een zoektocht die niet alleen schuurt maar ook kansen geeft.
Want in dit alles heb ik vertrouwen op God.
Over vijftig jaar zullen er christenen wonen in Dinxperlo en zal de kerk er anders uit zien.
Zoals nu de kerk er anders uit ziet dan vijftig jaar geleden.
Bij deze zoektocht kunnen we ook kijken naar de activiteiten die wel goed lopen. Zo loopt de #WPC en de #WPH gewoon door. Hebben ze koekjes en andere lekkere dingen verkocht na de familiedienst van maart. Komt er een Paaswandelwake waar nu al te veel aanmeldingen zijn voor één huifkar.
Was er een kleine maar zeer leuke samenwerking met het jeugdwerk van Varsseveld/Halle rondom het thema avondmaal.
Ook kom ik heel wat vrijwilligers tegen die zich willen inzetten voor de jeugd. Ook deze opsomming geeft mij hoop voor de toekomst. We blijven zoeken en uitproberen.

Wessel Brandenburg