Na een lange voorbereidingstijd kunnen we nu dan starten met de herinrichting van de Dorpskerk. Het is niet meer het uitgebreide plan dat een aantal jaren geleden gemaakt is.
Samen met onze ontwerper Pim van Dijk hebben we ons beperkt tot de herinrichting van het liturgisch centrum.
Om meer gebruiksruimte te krijgen worden de banken onder de galerijen verwijderd. Hier wordt een vlakke vloer gemaakt en komt er een nieuwe indeling met stoelen.
Achter in de kerk, onder de koorzolder worden enkele banken verwijderd om plaats te maken voor een garderobe.
Het liturgisch meubilair wordt vernieuwd en er wordt voor in de kerk een gedenkhoek ingericht.
Verder wordt de gehele geluidsinstallatie vervangen en worden in plaats van de beamer nu digitale beeldschermen in gebruik genomen. In de cv-kelder wordt een nieuwe luchtbehandelingskast geplaatst en er komt vloerverwarming onder de nieuw aan te brengen vloeren. Bij dit artikel wordt een impressie van de herinrichting getoond.
De start van de werkzaamheden is 14 oktober a.s. Vanaf die datum zullen we alle kerkdiensten in de Heurnse Kerk houden. We verwachten dat we omstreeks 1 maart 2020 gereed zijn met de werkzaamheden.

De projectgroep,
Jenny Rigter, Henk Seesink en Gerrit Gerritsen