Begin mei ontvingen wij bericht van Kerk in Actie om met Pinksteren hiervoor te collecteren, maar Kerkpad was al gedrukt en bij het verschijnen van het volgende Kerkpad is Pinksteren al geweest. Vandaar nu buiten reguliere collectes om een extra oproep. Corona: een ramp van ongekende omvang.
In veel landen in bijvoorbeeld Azië en Afrika lijkt het aantal besmettingen beperkt. Tegelijkertijd voltrekt zich hier een ramp die nog veel grotere gevolgen kan hebben. Door de verplichte lockdowns hebben mensen geen werk, geen inkomen, geen eten. Er is onvoldoende gezondheidszorg. Ziekte, honger en dood dreigen. Kerken staan op zodat mensen niet omkomen. “We want food” – “We want food!”
Dat schreeuwen kinderen naar de politie die in Zuid-Afrika orde probeert te bewaken. En een predikant in Rwanda zegt: “We verdelen het voedsel maar we hebben niet genoeg voor iedereen”. De komende weken volgen we de situatie in deze landen, en ook in Indonesië, Moldavië, Colombia en het Midden-Oosten.
We delen verhalen van nood, maar ook van hoop van deze stille, minder bekende ramp. Samen ondersteunen we kerken die opstaan zodat mensen niet omkomen.
Wat gebeurt er verder wereldwijd?
Kerk in Actie houdt u ook graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de verschillende continenten en landen. Informatie via kerkinactie.nl/corona. Wat betekent de coronacrisis in:  Azië | Afrika | Oost-Europa | Midden-Oosten | Latijns-Amerika.
Sta ook op, geef gul en help deze stille coronaramp voorkomen.
Wilt u ook helpen? Maak uw gift over op:
NL65 RABO 0364 8754 98 t.n.v. Diaconie PG Dinxperlo o.v.v. Stille coronaramp,
NL97 RABO 0313 9511 28 t.n.v. ZWO-commissie PG Dinxperlo o.v.v. Stille coronaramp of via de collecteknop op de website
Bedankt voor uw steun!