Op alle fronten wordt geprobeerd om de duurzaamheid als het gaat om het gebruik van goederen en grondstoffen te promoten. Zelf willen we ook ons steentje bijdragen. Minder plastic, minder weggooien, minder nieuwe spullen kopen en minder reizen. Tegelijkertijd merken we ook dat duurzaam leven lastig is. Want minderen valt lang niet altijd mee. En voordat je het weet is het gesprek over duurzaamheid vooral een gesprek geworden over dat het allemaal lastig en zwaar is. En als er iets is wat niet motiverend werkt, dan is het de gedachte dat het zwaar en moeilijk is. Maar het kan ook anders. Door te verduurSamen. Samen in gesprek over duurzaamheid, waarbij we in het spoor willen gaan van Franciscus van Assisi. Hij leefde een leven in grote eenvoud en dicht bij de natuur met een vreugdevol gemoed. In zijn spoor gaan we in gesprek over wat onze eigen drijfveren zijn en hoe dit alles ons kan helpen om meer duurzaam te leven.
Wat we hier van kunnen leren als het gaat om de spiritualiteit van Franciscus.
Op een zestal avonden komen we bij elkaar aan de hand van één van de pijlers dat het geloof van Franciscus zo kenmerkte:  vreugdevol, kwetsbaar, betrokken, vredevol en eenvoudig. De zesde avond kijken we terug en vooruit.
Om ons op weg te helpen, lezen we samen het boekje: ‘Verduursamen’ met Franciscus, ‘naar een geïnspireerde leefstijl’ door Corinne Groenendijk. Het boekje kost 15 euro en wordt de eerste avond uitgereikt. Of als u het liever eerder bestelt, dan is dat natuurlijk ook goed. Geef dat dan aan bij opgave.
De avonden worden gehouden in het Kerkelijk Centrum aan de Markt in Dinxperlo.
De data zijn:
dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur: 10 oktober 2023, 31 oktober 2023, 21 november 2023, 19 december 2023, 16 januari 2024 en 13 februari 2024.
Deze groep is open voor elke geïnteresseerde, ongeacht een eventueel lidmaatschap van een kerk. Opgave kan door een e-mail te sturen naar: Anne van Voorst:

ds. Anne van Voorst