De familiedienst van 24 september is in meerdere opzichten bijzonder. Het eerste dat op zal vallen, is dat de begeleiding van de diensten voortaan door iemand anders wordt gedaan. Johan Klein Nibbelink is gevraagd om het stokje over te nemen van Wessel Springer. Johan is voor mij en velen geen onbekende.
Hij komt uit Bredevoort en is de muzikale motor achter de Top-2000 diensten. Daarnaast begeleidt hij de muzikale band in Winterswijk voor de bijzondere diensten daar. En nu dus ook in Dinxperlo. Niet alleen Johan komt onze familiediensten versterken, Jorn Sloetjes wil ook graag meedoen als gitarist. Willeke Hoftijzer speelt mee op de saxofoon als opleiding en stage dat toelaten. En natuurlijk is Han Hofs gebleven als drummer. We zijn heel blij met dit enthousiaste kwartet en wie weet, haken er in de toekomst nog meer aan.
Naast deze muzikale medewerking zal ook het Christelijk Heurns Mannenkoor meezingen in de familiedienst. Het is al een tijdje geleden dat dit koor meewerkte aan een kerkdienst maar gelukkig is dat nu weer een keer mogelijk.
Het thema van de dienst gaat over deze periode van het jaar. Het oogsten. We zullen verschillende bijbelteksten lezen over het oogsten. En een oogsttafel opstellen in de kerk. Daaraan kunnen jullie ook meewerken door zelf ook iets van eigen oogst mee te nemen naar de kerk. Dat mag van alles zijn.
Ik hoop jullie dan allemaal te zien.

ds. Anne van Voorst