Vanaf 1 juli mochten maximaal 80 mensen de kerkdiensten bezoeken. De praktijk is dat gemiddeld tussen de 40 en 50 mensen daadwerkelijk van deze mogelijkheid gebruik maakten. Helaas is dit maximum aantal nu teruggebracht naar 30. Gemiddeld 70 mensen bekijken de hele dienst thuis. Zo komen we een klein beetje in de buurt van het totale aantal mensen dat voor de coronauitbraak gemiddeld de diensten bezocht. Mensen die in de dienst komen, missen nog wel het zingen en ook de ontmoeting onder de koffie na de dienst. Maar ondanks dat alles beleef je toch samen iets van de gemeenschap die je met elkaar vormt. Er zijn ook mensen die in een vast klein groepje samen bij iemand thuis koffiedrinken na de dienst. Ook dat kan een goed tijdelijk alternatief zijn voor het gemeenschappelijk koffiedrinken.
Mocht u een keer de dienst willen bezoeken maar niet de beschikking hebben over internet of niet zo goed weten hoe u ermee om moet gaan, vraag dan vooral iemand anders of hij of zij u wil opgeven. Ook kunt u één van de predikanten hiervoor benaderen. Zij doen de opgave graag voor u, want zij hebben u er maar al te graag bij in de dienst. Hoe mooi het ook is dat zovelen thuis de dienst volgen, het blijft zo dat met wie achter het beeldscherm zit de voorganger geen persoonlijk contact kan hebben. Maar met wie in de kerk zit is dat op de gepaste afstand wel mogelijk en is er de mogelijkheid voor een praatje.
Peter Bochanen