Als u dit kerkblad leest hebt u mogelijk al een eerste ervaring opgedaan met het bezoeken van de diensten in de Dorpskerk. Het zal mogelijk nog wat onwennig aanvoelen, want alles is nog verre van normaal. Je moet je van tevoren aanmelden. Je moet op een andere plek gaan zitten dan de plek waar je vaak al jaren zat. Je kunt niet zomaar even bij iemand aanschuiven voor een praatje, want je moet de bekende anderhalve meter afstand houden. Na afloop van de dienst kun je bij goed weer nog wat napraten met anderen. Maar gezellig met zijn allen koffiedrinken is er niet bij. Naast het goede gevoel dat kerkgang weer mogelijk is, is er ook een gevoel van een zekere treurnis, zo kan ik mij voorstellen. Het voelt allemaal toch niet echt fijn. Niet iedereen zal de keuze maken om nu naar de kerk te komen. Wie een kwetsbare gezondheid heeft zal misschien voorzichtig zijn en deze stap nog niet durven zetten, hoe graag hij of zij ook zou willen. Ik ben benieuwd hoe velen de kerkgang weer op zullen pakken. Of zullen ook mensen ervoor kiezen om de diensten thuis te blijven volgen via computer, tablet of smartphone? Ik sprak onlangs iemand die zich afvroeg of straks, als eindelijk alles weer normaal is, de mensen nog wel terug zullen komen in de diensten. Of zullen velen ervoor kiezen om blijvend de diensten op afstand te volgen? Een kopje koffie bij de hand.