Jaarlijks staat de collecte voor de voedselbank op het rooster, zo ook dit jaar weer.
Hieronder vindt u een korte omschrijving van de Voedselbank Oost-Achterhoek.
Op de website: www.voedselbankachterhoek.nl kunt u nog veel meer informatie vinden over de Voedselbank Oost-Achterhoek.

Voedselbank Oost-Achterhoek
De Stichting Voedselbank Oost-Achterhoek deelt wekelijks voedselpakketten uit aan huishoudens, die niet meer in staat zijn om zelf dagelijks voor voldoende eten te zorgen.
Deze voedselpakketten worden samengesteld uit voedsel dat hen gratis door bedrijven wordt verstrekt, omdat het niet meer via de reguliere afzetkanalen verkocht kan worden. Hierdoor voorkomen ze verspilling van goed voedsel en bestrijden ze de verborgen armoede. Het gaat hierbij altijd om een aanvulling op de eigen boodschappen en voor een bepaalde periode.
De regio bestaat uit de gemeenten Winterswijk, Aalten-Dinxperlo, Oost-Gelre, Berkelland en Oude IJsselstreek. De distributie vindt plaats via uitgiftepunten. Deze zijn gelocaliseerd in: Aalten, Borculo, Dinxperlo, Eibergen, Gendringen, Groenlo, Lichtenvoorde, Neede, Ruurlo, Silvolde, Varsseveld en Winterswijk. Cliënten kunnen wekelijks zelf bij de uitgiftepunten een voedselpakket ophalen.
De hulp die wordt geboden door de voedselbank kan niet plaatsvinden zonder de inzet van vele vrijwilligers, financiële steun van kerkelijke instanties en particulieren en donaties van bedrijven.
Helpt u mee de Voedselbank te steunen?
Er zal zowel in de ochtend- als in de avonddienst van 11 oktober gecollecteerd worden voor dit doel.
Ook bestaat er de mogelijkheid om uw gave over te maken via banknummer:
NL65 RABO 0364 857 498 t.n.v. Diaconie PG Dinxperlo o.v.v. Voedselbank Oost-Achterhoek.
De digitale collectezak is nog een andere manier om uw bijdrage over te maken en deze vindt u op de website: www.pg-dinxperlo.nl
Hartelijk bedankt!

Namens de diaconie,
Joop Wevers