Ghana heeft een jonge bevolking: meer dan de helft is jonger dan 25 jaar. Ze zijn energiek en willen allemaal iets van hun leven maken. Vooral vanuit de afgelegen dorpen in het droge noorden van Ghana trekken veel jongeren naar de grote steden in het zuiden, op zoek naar werk. Een deel heeft succes, maar een ander deel komt in moeilijkheden. De kerk in Noord-Ghana wil jongeren kansen bieden in hun eigen omgeving. Ieder jaar krijgen veertig jongeren daarom de kans om ondernemersvaardigheden en een praktisch vak te leren. Monica (21) leert nu het kappersvak. Priscilla (25) leert weven en wil later een eigen weverij beginnen.
Elisha (24) wordt opgeleid als kleermaker.
Hij wil later als kleermaker aan de slag in zijn eigen dorp en zelf ook mensen opleiden.

• Voor 200 euro wordt één jongere zes weken getraind in ondernemersvaardigheden
  • Voor 200 euro krijgt één jongere begeleiding op zijn stageplek
  • Voor 85 euro krijgt één jongere materiaal om zijn bedrijf te starten

Samen zijn we de kerk in actie: in Nederland en in Ghana. Helpt u de Ghanese kerk om jongeren een vakopleiding te bieden?
Hartelijk Dank!

Op zondag 5 september wordt er voor dit doel gecollecteerd.
U kunt uw gift kwijt, in de daarvoor bestemde schalen, bij de uitgang van de kerk.
Ook kunt u uw gave overmaken via de bank: NL65 RABO 0364 8574 98 t.n.v. Diaconie PG Dinxperlo o.v.v. Kerk Noord-Ghana.
Of via de digitale collectezak die u vindt op de website: www.pg-dinxperlo.nl

Namens de diaconie,
Joop Wevers
Meer informatie kunt u vinden op: www.kerkinactie.nl/kerknoordghana