Op 8 oktober zijn we met een groepje vanuit de kerk naar Nieuw Sion geweest. In eerste instantie wilden we met de jongeren van #WPH hierheen gaan, maar dat lukte niet en daarom is besloten om met de leiding van #WPH en wat belangstellenden naar Nieuw Sion te gaan.
Nieuw Sion is een woongemeenschap in een oud klooster. Het gebouw is honderd jaar oud en staat net buiten Deventer. De monniken zijn een tijd geleden vertrokken en een groep die zich ‘Nieuw Sion’ noemt heeft het gebouw over genomen. Veel elementen van het klooster en de tuin zijn in oude staat gelaten waardoor je soms het gevoel hebt dat je door een museum loopt. Toch heeft het ook nieuwe elementen en bruist het van leven want er komen veel
mensen naar Nieuw Sion. Deze nieuwe groep woont in het klooster, ontvangt gasten, bidt samen, eet samen, onderhoudt een grote tuin, brouwt bier en doet nog veel meer.
Ik was onder de indruk van wat daar te zien was. Dat er zoveel gedaan werd rondom geloven en dat dit ook veel mensen trekt. Ook veel jonge volwassenen. Ik werd bemoedigd door dit bezoek. Dat er op een afgelegen plek ruimte geschapen kan worden voor geloof en dat dit veel mensen inspireert, ook in de directe omgeving. Zeker een aanrader als je in de buurt van Deventer bent. Gasten worden warm onthaald.