Nu Thea Endedijk haar werk als invallend cantor op 24 mei zal beëindigen, zijn we heel blij te kunnen vertellen dat er een nieuwe cantor is benoemd in de persoon van Dirk Zwart.  Dirk Zwart is in 1962 geboren in Rotterdam, in een gezin waar muziek de boventoon voerde want de vader van Dirk was ook organist en dirigent. Het was dan ook een heel logische stap dat Dirk naar het conservatorium ging. Daar deed hij verschillende richtingen maar uiteindelijk is hij een studie Nederlands gaan doen en werkte een aantal jaren binnen het vakgebied van de Nederlandse literatuur. Maar de liefde voor de muziek bleef. Dirk componeerde een muziekstuk voor een jubileum van een literair tijdschrift, waarvan hij de redacteur was. Dat was voor hem de aanzet om zich weer meer met de muziek bezig te houden en nu houdt hij zich weer bijna full-time bezig met (kerk)muziek. Dirk heeft vele kerkelijke muziekstukken gecomponeerd, verschillende oratoria en een aantal koren begeleid. Op dit moment woont Dirk in Deventer. Dirk is ook de cantor van de cantorij in Ruurlo. Met hem is gesproken hoe één en ander te combineren zou zijn. Aangezien de cantorij nu niet gewend is te zingen met Kerst en Pasen, voorzag Dirk geen problemen. Dirk heeft een oefenrepetitie gedaan met de cantorij en was erg enthousiast. Dit enthousiasme is geheel wederzijds.  Voor de cantorij betekent dit dat ze de repetitieavond van dinsdag naar woensdagavond moeten verzetten. Voor de overgrote meerderheid van de leden is dit geen probleem.
Dirk is een enthousiaste en flexibele persoon die het vooral heel belangrijk vindt dat er mooie en goede muziek in kerkdiensten te beluisteren valt en dat de gemeente daarbij ook mee kan zingen. Hij is erg gemotiveerd om met de cantorij te gaan repeteren.
Helaas is op dit moment nog met geen enkele zekerheid te zeggen hoe en wanneer dit zal zijn. Op 20 mei zal er weer een persconferentie zijn waar we mogelijk weer nieuwe concrete stappen zullen horen.
Dat neemt niet weg dat ik vanaf deze plaats Dirk van harte welkom wil heten in ons midden en het vertrouwen uitspreek in een goede muzikale samenwerking.

Namens de kerkenraad,
Ds. Anne van Voorst