Na 9 jaar zich met enorm veel enthousiasme te hebben ingezet voor de jeugd in onze kerkelijke gemeente heeft Renate met ingang van 31 januari 2021 afscheid genomen van ons.
Renate is al die jaren een spil geweest voor de jongeren en onder haar leiding zijn er heel veel activiteiten georganiseerd. Doel was steeds om deze groep ook echt binnen de gemeente een eigen plek te geven waar ze zich veilig voelen , verbinding met elkaar ervaren en vooral ook veel plezier hebben met elkaar.
Van Zolderavonden tot Mijn kerk, WPH , Moments en wandelingen in de nacht, niets was te dol of Renate bedacht er werkvormen voor waarbij de jongeren fijn bezig waren en onderwijl aan het denken werden gezet over hun eigen leven en dat van anderen. Daarbij werd ook aandacht gegeven aan hun relatie met God.
Renate we zijn erg blij met het werk dat je in onze gemeente hebt verricht. We wensen je veel succes nu je fulltime aan het werk gaat als POH GGz in twee verschillende huisartsenpraktijken.
In de online te volgen kerkdienst van 24 januari 2021 hebben we als gemeente aandacht  gegeven aan jouw afscheid.
Dank voor je inzet en alle goeds voor de toekomst.

Namens de kerkenraad,
Jenny Rigter, voorzitter

In de familiedienst van 24 januari hebben we, ondanks alle beperkingen, toch op een feestelijke en goede manier afscheid kunnen nemen van Renate als jeugdwerker van onze gemeente. In deze dienst stond het verhaal van de roeping van de vissers centraal. Jezus die aan de vissers vraagt om Hem te volgen. Daarmee stelt Hij de vraag of zij zich aan Hem willen verbinden. Daarom kozen we als thema: ‘ik voel me verbonden met ….’ Renate heeft altijd vanuit verbinding met ons gewerkt, waardoor afscheid en inhoud heel mooi door elkaar konden lopen. Heel veel gemeenteleden hadden een bijdrage aan deze viering. Maar liefst 13 filmpjes zaten er in de viering. Waarvan enkele filmpjes ook weer een samenstelling van andere filmpjes waren. Zo waren er toch veel gemeenteleden ‘aanwezig’. In ieder geval was duidelijk dat wij ons met elkaar en met Renate verbonden voelden.
Ook was het heel mooi dat alle predikanten met wie Renate gewerkt had, een bijdrage hadden: ds. Marten Jan Kooistra blijkt in zijn achtertuin vissen te kweken, die hij, heel bijbels, overigens niet kon vangen. Ds. Aniet van Amstel las de schriftlezing vanuit haar vertrouwde omgeving waardoor de lezing anders en intenser binnen kwam. Ds. Peter Bochanen vertelde dat bij de dienst waarin Renate voorgesteld werd, vissen centraal stonden en hij haar daarom Fisherman’s Friends had gegeven. Of zij die gewoonte heeft vastgehouden, werd niet duidelijk maar wel duidelijk werd dat Renate alle wensen voor de gemeente had waargemaakt. Daarom kreeg ze ook een hartelijk dankwoord van onze voorzitter Jenny Rigter en een symbolisch cadeau aangeboden: een levensboom van allerlei mensen die met elkaar verbonden zijn en allemaal voortkomen uit de stam.
Al met al een dienst waarin duidelijk werd dat wij verbonden zijn met elkaar. En dat we allemaal voortkomen uit dezelfde stam: God.
Renate het ga je goed en we wensen je veel werkvreugde toe op je nieuwe werkplekken.

Ds. Anne van Voorst