13 november jl. kwamen er heel wat kaartjes met de post: met de felicitaties van. Ik was verrast. Dat zoveel gemeenteleden er aan gedacht hebben dat ik 25 jaar geleden bevestigd werd als predikant. Ik was er oprecht door geraakt. Toen ik 25 jaar geleden als predikant begon, kreeg ik een mentor toegewezen die net 25 jaar predikant was. Toen leek me dat een ongelooflijke periode en kon ik me niet voorstellen dat ik zelf ooit 25 jaar predikant zou zijn. Intussen is het zover en de tijd is omgevlogen. Ik heb het dan ook altijd met veel plezier en voldoening gedaan. En dan gaat de tijd snel…. Ik heb het ook altijd als een groot voorrecht ervaren dat ik in de gelegenheid werd gesteld om zulk mooi werk te doen op zulke verschillende plaatsen. Wat mij betreft, hoefde dat niet gevierd te worden. Zo dacht ik aanvankelijk. Het werk zelf is immers al prachtig. Maar daar werd in Dinxperlo anders over gedacht. En daar ben ik blij om. Want wat is er een prachtig feest voor mij georganiseerd! En wat zijn er veel mensen gekomen om me te feliciteren. Ik ben er nog een beetje beduusd van. Zoveel aardige en lieve felicitaties. Maar ook veel woorden van mensen die me bedankten. Ik word er stil van. Naast het geweldige feest, ontving ik als klap op de vuurpijl een prachtig bronzen beeldje van een kudde schapen. De herder is alleen door de Geest zichtbaar….. Dat ik zo’n mooi cadeau heb mogen ontvangen. Opnieuw reden om stil te vallen…. Wat mooi en wat een prachtig aandenken aan zo’n mooie dag… Maar vooral ook aan zulk mooi werk waarin jullie elke dag de parels zijn! Nogmaals heel hartelijk bedankt voor alle goede wensen, cadeautjes en wat nog meer!

Ds. Anne van Voorst